ZAHRADA U HRNČÍŘSKÉ DÍLNY, BLANSKO

Zahrada, která byla navržena jako rozšířený obytný prostor hrnčířské dílny u statku Samsara v Klepačově. Z původní užitkové zahrady, která byla založena na svažitém pozemku severní expozice, jsme zachovali staré ovocné stromy do doby, než jejich roli převezmou nové výsadby. Částečně respektovány byly i stávající náznaky původních teras, kterým jsme určili novou náplň tak, aby zahrada poskytovala mnoho možností, jak tu trávit volný čas. Součástí zahrady je hlavní terasa s pergolou, bylinková část z domácích i netradičních druhů léčivých bylin nebo terasa s ohništěm a suchou zídkou, nad kterou je navržen ukázkový záhon suchovzdorných trvalek. Návštěvníci zde v budoucnu mohou nalézt místo klidného odpočinku a vzájemného setkávání, děti zase bezpečný prostor pro hry.