ZAHRADA VE DVORKU V SIVICÍCH

 

I na malé ploše, která je stísněná mezi čtyřmi zdmi lze utvořit prostor tak, aby jej člověk s radostí vyhledával a trávil zde svůj volný čas. S radikální přeměnou dvorku nás oslovil majitel s tím, že mu nedělá radost pohled do místa, které těsně navazuje na jeho dům a zimní zahradu. V rámci projektu jsme se domluvili na výrazném rozšíření ploch určených k výsadbě rostlin na úkor ploch zpevněných, dále tu vznikl na místě neužívané terasy vyvýšený záhon, jehož součástí je vodní jezírko s kvetoucími lekníny a vodopádem, z kterého voda stéká do spodních koryt a do prostoru dvorku tak vnáší příjemný zvuk zurčící vody. Vznikl zde prostor i pro umístění vysokokmenného stromu, který do plochého prostoru vnese vertikálu a do budoucna zajistí příjemné mikroklima. Ve fotogalerii dvorek ihned po realizaci, do plánovaného „zeleného a bujného“ stavu nám musí teprve dospět.